2018. ápr 08.

Maradtál volna otthon

írta: Gray mouse
Maradtál volna otthon

    Próbállak megérteni... Vagy legalábbis mentséget találni, miért tetted?!... Mert érteném, ha narancsszínben látnád a világot. De tudom, hogy nincs így . Hiszen sosem érdekelt a politika, sem a közélet. Ha néha le is ültél a tv elé, hamarjában elkapcsoltad ha az ÉLET-ről szóló műsorba botlottál. Épp elég volt neked piciny családod, nem akartad a világ nyűgjét is magadévá tenni. 

    Azért azt tudtad, hogy hamarosan választ a nép, de nem hozott lázba. - Nem múlik semmi egyetlen szavazaton. -  mondtad teljes közönnyel. Mígnem egyszer megcsapta a füled egy félmondat: " Nem engedhetjük, hogy a migránsok....  " ,de a végét már nem is hallottad. Viszont innentől rögtön felkaptad a fejed ha meghallottad a szót, MIGRÁNS.  És féltél. Féltél, hogy jönnek, és kiölik a kultúrádat, a vallásod. Meggyalázzák a lányainkat, megölik a férfiakat. Terroristák lepik el a hazánkat, és elnyomásban, szegénységben éled le a hátralévő életed. Jönnek a migránsok... zakatolt a fejedben. Tudtad, hogy ezt nem hagyhatod, hát elmentél szavazni arra, aki azt ígérte, megvéd téged, és a veled együtt rettegőket.

   Reggel szépen felöltöztél, és elindultál, hogy megtégy mindent a hazádért, a templomainkért, a lányaink nyugalmáért. Megtégy mindent a terror, az agresszió ellen, Kiválasztottad a legnarancsabb jelöltet, és abban a büszke tudatban mentél haza, hogy te minden tőled telhetőt megtettél, hogy piciny hazád ilyen nyugodt, jól teljesítő ország maradhasson.  

   Hazafelé menet sok ismerőssel találkoztál. Egy pillanatra feltűnt, hogy nincs közöttük fiatal. De nem törődtél vele, már megszoktad, hogy mind határontúl próbál boldogulni. Mert nem akarnak közmunkásként a minimálbér töredékéért dolgozni. - Mert mindig az a nagyzolás! - mormogtad az orrod alatt. Pedig hát te is megélsz, jut minden nap kenyér az asztalra. Hogy kolbász csak nagyritkán jut hozzá? Nem baj...Mint ahogy az sem, hogy még sosem vitted el a családot nyaralni, hiszen téged sem vittek soha, és mégis felnőttél. Te igazán tudod, mi a fontos az életben. Egészség legyen, a többi nem számít. Igen, ezt jól látod. Az egészség tényleg nagyon fontos. Csak egy van, ami fontosabb, a foci... Mert ugye ép testben ép lélek....Állítólag. Bár lassan sem ép testtel, sem ép lélekkel nem találkozhatunk idehaza.... - Jól van ez így, eddig is megvoltál, és ezután is megleszel valahogy. Csak azok az átkozott migránsok ne jöjjenek. Nehogy feldúlják kicsi hazánk nyugodt életét. - merengtél...Riadt női sikoly törte meg a csendes sétádat. Odakapva a fejed megnyugodva tisztáztad, csak a Imre üti az asszonyt. Kicsit kiléptél, nehogy észrevegyenek. Múltkor is balhé volt, kijöttek a rendőrök, aztán még  Joli érezte kínosan magát. Mint amikor Szegény Szabó lányt berángatták az erdőbe a suhancok. Ment a susmus napokig. Találgatták kinek a fiai lehettek közöttük. Jobb ebből kimaradni. Hiszen jó kis csendes, tisztességes város ez.  Csak azok az átkozott migránsok nehogy idejöjjenek. Na de te megtettél mindent, szavaztál....

  Próbállak megérteni. Vagy legalább magyarázatot találni... Miért nem maradtál otthon?!                                        ....Kicsit gondolkodni...      

Szólj hozzá