2012. okt 02.

Láthatatlanság

írta: Gray mouse
Láthatatlanság

  Van, mikor ránk tör a vágy, hogy egyik percről a másikra láthatatlanná váljunk. Érezzük, hogy jó lenne eltűnni...Vagy azért mert elegünk van a világból, az emberekből, a munkánkból, a gondokból...sorolhatnám.

  S van, hogy azért, mert egyszerűen szeretnénk tudni, hiányoznánk-e valakinek? Vajon ki az akinek feltűnne az eltűnésünk? Szeretnénk tudni, hol szerepelünk, mekkora szerepünk van mások életében.  Úgy érzem, érne pár meglepetés mindannyiunkat! Legalábbis nem hiszem, hogy csak én érzek némi bizonytalanságot a kapcsolataimban. Hiszen nehéz reálisan nézni önmagunk szerepét. Mert vagy alulértékelve magunkat azt gondoljuk, észrevétlen kis emberként tengődünk a világban, vagy épp ellenkezőleg, túl nagy jelentőséget tulajdonítunk önmagunk szerepének az ismerőseink körében. Mindenképp tanulságos lenne egy ilyen próbatétel...de talán fájdalmas is.                                             Thomas Brill immer_noch_nah_bei_mir.jpg

  A családunkban még többé-kevésbé tudjuk mennyire vagyunk fontosak, és remélhetőleg ez az érzés nem áll messze a valóságtól. Ha szerencsések vagyunk, akkor még a barátaink sem okoznának csalódást ha több-kevesebb időre eltűnnénk az életükből. De vajon a tágabb környezetünkben, az ismerőseink, munkatársaink közül vajon feltűnne valakinek a hiányunk?  S ha nagyon őszinték akarunk lenni, nekünk hány ember kezdene el hiányozni ha hetekig, hónapokig nem hallanánk felőle? Hány olyan ember van aki eltűnése arra késztetne, hogy felhívjuk, utána érdeklődjünk, mi lehet vele? Miért nem látjuk, miért nem ad hírt magáról? Van sejtésem a válaszról...Hát érdemes elgondolkodni, ahogy mi viszonyulunk a világhoz, a világ is úgy áll hozzánk! Ne legyenek illúzióink...Senki sem kivétel...

  Ezért mielőtt láthatatlanná válnánk, próbatétel elé állítva a környezetünket, íme egy tanulságos gondolat Moldova Györgytől:

" Ha úgy próbálod megbüntetni a világot, hogy félrevonulsz, elrejtőzöl előle, akkor nagyot tévedsz, ezzel csak magadnak ártasz. A világnak nincs ideje és kedve a Te távolléteddel törődni, valaki automatikusan a helyedre lép majd. Sajnos nem biztos, hogy pótolhatatlan vagy. Ha ki akarod próbálni, egy amerikai üzletember tanácsa szerint dugd be az ujjad egy lavór vízbe, és mikor kihúztad, nézd meg, maradt-e lyuk utána?! "

 

 

 

 

Szólj hozzá