2011. nov 29.

Hogyan legyél jó nő

írta: Gray mouse
Hogyan legyél jó nő

  Egy televíziós műsor útmutatást ígért a jó nővé váláshoz. Már meg sem lepődtem mikor az első percekben kiderült, nem másról lesz szó, mint kozmetikai, sminkelési rafinériákról. Tagadhatatlan, mindenkinek jól jöhet egy-két szépészeti tanács. De azért elgondolkodtam. Tényleg ezen múlik, hogy valaki jó nő-e? Tényleg ennyire felszínes szempontok szerint ítélik meg a férfiak a nőiességünket? Tényleg elég egy jól eltalált smink a jó nővé váláshoz? És vajon nélkülözhetetlen hozzá?

   Nem tudok a férfiak szemével a nőkre tekinteni, s nem tudok férfi aggyal gondolkodni. De ha körbenézek a környezetemben, sok-sok nőt látok akik nem sminkelik magukat, és női szemmel bizony mégis jó nőnek látom őket. A kisugárzásuk, a mozdulataik, a tekintetük, a férfiak feléjük tett megnyilvánulásai mind ezt támasztják alá. Persze lehet, hogy egy jó sminkkel még inkább annak látszanának.....már ha magukénak éreznék a kifestett önmagukat.

   Mert azt gondolom, van akinek hozzátartozik a személyiségéhez a smink, a van akin idegennek tünne. Vannak ismerőseim akik napi szinten sminkelik magukat. Nem feltétlenül hivalkodóan, többen közülük igen szolidan, visszafogottan teszik ezt. Jól áll nekik, annyira természetesen viselik ezt, hogy fel sem merül bennem, hogy sok lenne rajtuk a "vakolat". Ők így érzik jól, a sminkkel együtt érzik jó nőnek magukat. De azt gondolom nem a sminktől azok. Mint ahogy nem minden sminkelt nő jó nő.....szerintem.

  És csak remélni tudom, hogy ugyanígy megoszlik a férfiak véleménye is a témáról. Remélem nem minden férfi ítéli meg a nőket aszerint, hogy mennyire festik ki magukat. Persze tudom, saját tapasztalatom is van róla, hogy van akinek ez sokat számít. Van akinek olyan az ízlése, olyan a női ideálja, amelyhez hozzátartozik a sminkelt arc, a műköröm, a nőies öltözködés. Nincs is ezzel semmi baj. Ő olyat választ magának. Mint ahogy mi nők is különböző férfiakhoz vonzódunk. Van aki a kigyúrt, gyantázott férfiakat favorizálja, van akinek jobban bejön a mackós, természetesebb férfi, még az sem zavarja, sőt talán férfiasnak is érzi ha egy kis mellszőrzet kikandikál az ing alól. Van aki a jól fésült, jól öltözött, s van aki a hosszú hajú, lazább férfiakra bukik. S persze olyan is van akit igazából csak a férfi vaskos pénztárcája motivál, van az a pénz, van az az autó ami igen sokat lök az illető férfiasságán.

  Igen, különbözőek vagyunk. Mások az igényeink, más az ideálunk. Szerencsére igaz a mondás, minden zsák megtalálja a foltját. Tudjuk, mondogatjuk, hogy elsősorban a belső érték a fontos, de azt kár lenne tagadni, hogy bizony a külső is számít. Fontos az első benyomás, és hát az a minimum, hogy ne szégyelljünk a választottunkkal végigmenni az utcán. Persze vannak kivételek, de azért nagy többségben az ízlésünknek, elvárásainknak megfelelő emberre figyelünk fel. Igaz ha megszeretünk valakit, már kevésbé számít a külső, de vajon közel lehet kerülni olyan emberhez akinek nem akad meg rajtunk a szeme? Az én életemben is volt olyan alkalom, mikor egyértelmű volt, hogy azért nem lesz kettőnk között semmi, mert nem vagyok elég "jó nő". Az ő ízlése szerint nem vagyok az.  / Csak így mellesleg megjegyezném, mélyen egyetértek vele. :))) /  Persze megpróbálhattam volna máshogy öltözni, többet törődni a külsőmmel, sminkelni, festeni magam. Ideig-óráig talán ment is volna, de annyira mássá kellett volna váljak, hogy gyanítom, nem éreztem volna jól magam a bőrömben. Így azt gondolom, semmivel sem lettem volna jobb nő. Így maradtam a régi önmagamnál, de legalább megtaláltam a legtalálóbb címet a blogomnak! :)

  Azt remélem, minden nő "jó nő" valaki számára. Sminkkel vagy anélkül, ha jóban van önmagával, ha elhiszi magáról, hogy van aki számára ő az ideális nő, akkor rá fog találni a férfi. De ne higgye el senki, hogy egy jó sminktől válik jó nővé! ....Talán szebbé igen. De előbb-utóbb le kell mosni azt a sminket.....Ezt soha ne felejtsük el!!!

Szólj hozzá