2011. okt 28.

Átváltoztató szalon

írta: Gray mouse
Átváltoztató szalon

   A munkahelyem profilváltásra készül....Legalábbis ezt az egy értelmes magyarázatot látom az utóbbi hetek történéseire.Sorra botlom olyan emberekbe, akik át akarnak változtatni. Van aki stylist-nek , fodrásznak képzeli magát, van aki pszichológusnak, esetleg házasságközvetítőnek. Egy biztos, mindannyian megvannak győződve arról, hogy meg kell engem változtatniuk. Mind biztosra tudják, hogy nekem nem jó így, és mi az amitől majd jobban érzem magam.

  Van aki szerint szőkén sokkal dögösebb lennék, arról nem is beszélve, ha kitenném a kitennivalót, vagyis szexis dekoltázsú felsőket hordanék. Persze minél élénkebb színűt, annál jobb!  Mert a férfiak azt szeretik....És ha én barnába, szürkébe öltözöm, a kutya sem fog észrevenni.....( Bár így lenne! :) )

  Van aki szerint többet kéne nevetnem. :))) És ezt majd ők el is fogják érni....gondolják. Mert nem szabad mindig mindenen agyalni, lazítani, bulizni kell menni......És eltökélten küzdenek az én jókedvemért. Remélik, hogy a vidámságuk, a viccelődésük átragad rám, s majd jobban érzem magam.

   És persze az összes gondom megoldaná egy férfi....nincs más tennivalóm, be kell pasizni!

  Tudom, mind-mind jó szándékból adják a jobbnál-jobbnak gondolt ötleteiket, és értékelem is a gesztust. Csak nem értem, miért gondolják az emberek, hogy tudják mi a jó nekem? És persze miért gondolják, hogy meg kellene változnom? Bizonyára jobb érzés az én kis életemet "rendbe rakni" mint a sajátjukkal törődni, s persze sokkal könnyebb is! Kívülállóként én is sok dolgot tisztábban látok mint aki benne van, de nem jut eszembe kéretlen tanácsokkal, esetleg indiszkrét beszólásokkal osztani az észt.

  Persze elmondhatnám nekik, hogy nem szeretnék szőke lenni, és nem a "buta szőke" miatt, hisz butának lenni barnán is nagyon könnyű, egyszerűen nem tetszik.... S elmondhatnám, hogy nem, nem fogok kihívóan öltözni, akár tetszik a férfiaknak, akár nem.  S hogy azért nem veszek fel pl. virágos ruhát, mert gyerekkoromban egyszer egy élénk mintás ruhában voltam, s szúrós fekete szememmel, hosszú göndör hajammal azt mondták rám, olyan vagyok mint egy kis cigánylány. Ugyan már a szemem sem olyan fekete ( sajnos ), és a hajam sem olyan göndör (szerencsére ), de azóta sem tudott meggyőzni senki, hogy öltözzek élénk, vidám ruhákba....Persze lehet egyszerűen csak nem olyan az ízlésem. :)

  S elmondhatnám, hogy én soha nem voltam az a viháncolós fajta, bár elég fejlettnek érzem a humorérzékem, különösen szeretem az iróniát, a fekete humort, s vannak akikkel könnyesre tudom nevetni magam, de van egy szint....igen, van amin nem tudok nevetni. S ezzel nem másokat akarok degradálni, bizonyára bennem van a hiba.

 Na és persze elmondhatnám, hogy az utóbbi években a legtöbb fejfájást a pasik okozták . Így elég nehezen fognak meggyőzni, hogy pont egy férfi fog ( hosszú távon ) jobb kedvre deríteni....Persze A FÉRFI bizonyára sok pozitív dolgot behozna az életembe, de Ő valahol nagyon eltévedt, bár tudom, hogy már úton van. Így most várok....és nem hagyom magam sürgetni...

  Elmondhatnám nekik, győzködhetném őket, de egyszerűbb mosolyogva bólogatni....s várni, hogy feladva az átváltoztató terveiket, kinéznek valaki mást akit "át kell változtatni"......s persze aki hagyja magát!

Szólj hozzá