2011. aug 26.

Tetszik, nem tetszik....nem kapsz mást!

írta: Gray mouse
Tetszik, nem tetszik....nem kapsz mást!

   A modern kor vívmányaként betört életünkbe az internet, s vele együtt a gyors, szabad véleménynyilvánítás.  Bátran "tetszik"-elhetünk név és arc nélkül. Jó érzés, hogy egy lájk segítségével jelezhetjük elismerésünket kedvenc zenekarunknak, írónknak, vagy egy fotó készítőjének. Ha kedvünk van üzenhetünk általa ismerőseinknek, ajánlhatunk számukra nekünk tetsző zenét, írást, fotót. Hiszen ebben az óriási hírkavalkádban lehetetlen követni minden minket érdeklő oldalt. S időnként belebotlunk valamibe, amit szeretnénk ha mások is hallgatnának, olvasnának, néznének. s ekkor csak egy kattintás, és már fel is hívtuk a figyelmét a többieknek a hírre. Nem véletlenül népszerű a lájkolás, talán a legnagyobb erőssége a Facebooknak. Szeretünk kattintgatni, s tesszük is lelkesen.

   S ott a másik oldalon a zenész, az író és a fotós, aki örömmel, elégedettséggel látja, mennyien kedvelik őt, vagy amit csinál. Hisz mindenkinek, a legjobbaknak is jólesik a pozitív megerősítés. S így arc nélkül mi is bátrabbak vagyunk, hisz a szerénységünk meggátol abban, hogy odamenjünk, leszólítsunk egy híres embert, hogy elmondjuk szeretjük amit csinál.

   S vannak a nagyon kis emberek, akik valamibe belevágnak csak a saját örömükre. Nem is gondolják, hogy ezt valaki is értékelni fogja, s nem is ez a cél. Csak egyszerűen zenélnek, írogatnak, esetleg fotóznak, s élve a net lehetőségével, meg is osztják ezt a világgal. És egyszer csak észreveszik, hogy az emberek lájkolják azt amit létrehoztak....S örülnek...

Na nem sokáig, mert aztán észreveszik, hogy a lájkok eltünnek. Először nem értik.... Később magukat okolják, valamit biztos elrontottak... Majd rájönnek, nem változtattak a beállításon, mégis lenullázódnak a számok.....S ekkor jön a felismerés, hogy a Facebook megelégszik azzal, hogy rajta keresztül népszerűsítsenek oldalakat, de a kifutási idő után törli a lájkokat egyes oldalakon. És akkor a kisember úgy dönt, köszi, akkor inkább ne tudjam hány embernek tetszik, hisz' ez úgysem volt szempont a kezdetekkor. Így inkább ő is törli ezt a tiszavirág életű alkalmazást. Hisz' oly édes a bosszú! :)

  S kéri, ha valakinek tetszik amit csinál, legyen az zene, blog vagy egy fotó, mosolyogjon egy kicsit, attól legalább mindenki jobban érzi magát.....

 

Szólj hozzá