2011. júl 22.

Kell egy ház....

írta: Gray mouse
Kell egy ház....

  Kell egy ház.....ez vitathatatlan. Mindenki vágyik egy otthonra, egy házra, jogosan. Van akinek megadatik, s van kinek nem. Vannak akiknek az ölébe pottyan, van aki keményen megdolgozik érte, s van aki hiába is gürcöl, soha nem lesz háztulajdonos. Hogy ez jól van-e így, igazságos-e, nézőpont kérdése. Mindig is voltak s lesznek is társadalmi különbségek, ezen rágódni értelmetlen.

    Amin mostanában gondolkodom, az a "mekkora és minek akkora?" kérdése. Egy kedves ismerősömmel beszélgetve hangzott el egy félmondat, mely szerint a többszintes háza nagy neki. Félre ne értse senki, ebben semmi hivalkodás nem volt, ismerem annyira, hogy egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy dicsekszik. De tényleg! :)

  Azonban így utólag szívesen megkérdezném tőle, minek épít akkora házat valaki. És az én kérdésem mögé sem kell rosszindulatot, irigységet képzelni, egyszerűen érdekel. Nyilván mikor házat venni, építeni készült, családban, nagy családban gondolkodott. Na de mekkora család az, akinek ekkora otthonra van szüksége. Tudom vannak még nagyobb házak is, persze azokra is igaz a kérdés, minek?

  Persze vannak válaszaim: státuszszimbólum, vagy mert a szomszédé is akkora, esetleg mert be kellett fektetni a pénzt.....De ezek az okok annyira nem vallanak arra a srácra akivel beszéltem. Egyetlen hivalkodó megnyilvánulása nem volt, nem gondolom, hogy kivagyiságból épített volna ekkora házat. De akkor miért?

  Nem láttam a házat, nem tudom hány szoba, konyha, stb. van benne. De józan parasztésszel átgondolva, mindenkinek egy-egy szoba, közös és kiszolgálóhelységek, mind normális méretekkel számolva, még akkor is azt gondolom csak a kétharmadát töltöttem be. S a többi? Háziasszonyként persze az olyan praktikus dolgokat is nézem, hogy ezt a lakást rendben is kell tartani.... Hát ez a gondolat a irigykedés legkisebb csíráját is kiöli belőlem. :)

   Szóval nem értem....Most az ismerősömtől elvonatkoztatva kérdem, mi késztet valakit arra, hogy ekkora háza legyen? Egy pozitív dolgot tudok csak találni, nem fojtják meg egymást a benne élők a közelségükkel. Ha nem akarnak, napokig is el lehetnek otthon anélkül, hogy találkozzanak......Végül is van internet és telefon.....

 

Szólj hozzá

blog család ház ember