2010. jún 16.

Valami vége - egy új kezdete

írta: Gray mouse
Valami vége - egy új kezdete

 Életünk során gyakran lépünk át küszöböket. Van, hogy önszántunkból, máskor egyszerűen a körülmények kényszerítenek rá. Legyen szó ballagásról, szakításról, költözésről, válásról vagy munkahelyváltozásról, hasonlóan érzünk. Várakozást, izgalmat, reményt és félelmet az új felé, és szomorúságot, csalódottságot, esetleg felszabadultságot és megkönnyebbülést a régi kapcsán. Mindez a honnan-hová függvénye. De bármennyire is elvágyunk valahonnan, mindig van, amit fájó szívvel hagyunk magunk mögött. És van, amiről képtelenek vagyunk lemondani, szeretnénk átmenteni a jövőbe, görcsös ragaszkodással vonszoljuk magunkkal a múltunkat. Persze terveink szerint csak a jóba kapaszkodnánk, de nem feledhetjük, a legszebb élethelyzetünket is átszőtte pár keserű emlék.Nem választhatjuk szét az életünket fehér és fekete csomagokra. Bizony a kettő együtt jár, így vonszoljuk magunkkal a rosszat is. Persze vannak emberek, akik állítják, minden helyzetet tiszta lappal tudnak kezdeni. Nem tudom ez alatt azt értik, hogy agymosást tudnak magukon végezni, és függetlenítik magukat a jótól is, vagy csak a negatív dolgokat zárják ki az életükből? De mire valók a rossz dolgok, ha nem arra, hogy tanuljunk belőlük? De az okulás ára bizony az, hogy belénk ivódik, és hat a jövőnkre. De azt hiszem jó ez így. Hisz' ha belegondolok,a jó-rossz emlékek, tapasztalatok híján, úgy élnénk az életünket, mintha folyamatos reinkarnációnk lenne, csak épp ugyanabban a testben, de tisztára mosott aggyal, újra és újra fehérített lepedőn járkálva élnénk az életünket.

  És az vajon jó lenne? Hisz' itt és most ki tudja hányadik életünket éljük, nem tudjuk kik voltunk előző életünkben, és kivé válunk ezután. Újra és újra megtapasztalunk helyzeteket, és amíg nem tudjuk kezelni, nem szabadulunk tőlük. Nem kapunk segítséget a múltból, hisz' mindenféle emlékek nélkül születtünk újjá. Magunk mögött hagytuk a tapasztalatokat, amik mankóként segíthetnék az életünket. Sokszor érezzük, de jó lenne tudni, mi volt akkor.......

  Ma pedig, mikor valami megváltozik körülöttünk, azt reméljük, elfeledjük a múlt rossz emlékeit.......Ne tegyük! Hasznunkra válhat, tanuljunk belőle, és gondoljunk arra, a jót is csak a rossz tükrében becsüljük igazán! Kapjuk a hátunkra a csomagunkat, és vállalva a múltunkat bátran lépjük át a küszöböt.

 

Szólj hozzá

blog élet változás újrakezdés