2010. máj 26.

esküvői-láz-görcs

írta: Gray mouse
esküvői-láz-görcs

  Egy hónapon belül két esküvő.....Milyen front van mostanában? Két kolléganőm is férjhez ment. Mind a ketten házasságellenesek voltak, erős egyéniségek akik egyedül is megálltak a lábukon. És mégis.....Jött Ámor nyila, vagy valami boszorkányos fuvallat, és megbolondultak. Lázasan elkezdték szervezni az esküvőjüket, ami persze érthető.Hisz minden kislány álmodik arról, hogy milyen menyasszony lesz, milyen virágból készül majd a csokra, mi lesz a menü a vacsorán, és hogyan fogja őt csodálni a népes vendégsereg.Hisz mind meg voltunk győződve arról, hogy mi leszünk a legszebb menyasszony messze földön. Jó, jó....felnőttként kicsit lejjebb adjuk, megelégszünk szűkebb kis hazánkkal. De ekkor is minden gondolatunk egy tökéletes esküvő körül forog. Épp ezért érthető, hogy minden lány férjhez akar menni.....egyszer. Aztán többnyire ez többször is összejön, de azért az első, a fehér ruhás az igazi!

  Kicsit meglepetten fogadtam a hírt, de azért velük együtt örülök a boldogságuknak, s kicsit irigylem is őket, hisz van hitük, éreznek magukban elszántságot, elég kitartást, hogy végigcsinálják.Legalábbis remélem, nem csak a szerelem vezérelte őket....Mert az bizony kevés lenne!!! Saját, és az általam ismert emberek tapasztalata mondatja velem, a szerelem kevés egy tartós házassághoz. Talán nem is kell hozzá! :)))

  Ami inkább nélkülözhetetlen hozzá, az a tisztelet a másik iránt, az akarat, hogy együtt csináljuk végig, bármit, bárkit is hoz a sors elénk. Az, hogy felnézzünk, felnézhessünk a másikra. Az ,hogy kirángassuk egymást a völgyből ha éppen odakerülünk, mert bizony előbb -utóbb ott köt ki mindenki. De ha  tudunk nevetni magunkon, a hibáinkon, ha van elég elszántság bennünk, akkor tovább lehet lépni minden nehéz helyzeten. Újra fel lehet jutni a csúcsra, újabb célokat kitűzni és menni előre elszántan.

  Kedves lányok - asszonyok! Kívánok sok türelmet, elég erőt, kitartást, és rengeteg humort, hogy boldog, elégedett házasságotok legyen!

Szólj hozzá

esküvő szerelem hit menyasszony